Papaz Andrew Brunson tahliyesine #KimNeDedi🎙



“Casusluk” suçlamasıyla İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ABD’li papaz Andrew Craig Brunson’ın tutukluluğu ev hapsine çevrildi.

Papaz Brunson adli kontrol şartı ile ev hapsine çıkarıldı, yurt dışı çıkış yasağı ise kaldırılmadı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkındaki şikayet üzerine gözaltına alınan Brunson, 9 Aralık 2016’da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Amerikan kamuoyunun yakından takip ettiği davanın geçtiğimiz günlerdeki duruşmasında tahliye çıkmaması tepki çekmişti.

ABD’li senatörler Brunson’ın tutukluğuna karşı Türkiye’ye yaptırım uygulanmasına için F-35’lerin teslimatını engelleyecek ve Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını engelleyecek tasarılar sunmuştu.
TRUMP, “ERDOĞAN BİR ŞEYLER YAPMALI” DEMİŞTİ
Son duruşmada tahliye çıkmaması sonrası en sert tepki ABD Başkanı Trump’tan gelmiş ve Donald Trump doğrudan Erdoğan’a hitap ederek Brunson’ın serbest kalmasını istemişti.
ABD Başkanı Donald Trump, “Türkiye’nin cezaevindeki saygın Pastör Andrew Burnson’ı tahliye etmemesi tam bir rezalet. Çok uzun zamandır rehin tutuluyor. Erdoğan bu mükemmel Hristiyan eş ve babanın serbest kalması için bir şey yapmalı. Yanlış bir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var” ifadelerini kullanmıştı.
SUÇLAMA NE?
9 Aralık 2016’ta suç işlediği iddiasıyla İzmir’de tutuklanan Brunson hakkında ‘örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği’ gerekçesiyle 15, ‘devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek’ suçlamasıyla da 20 yıla kadar olmak üzere 35 yıl hapis cezası isteniyor.

TRHABER


0 Yorumlar